Dashboard implementatie MijnOverheid

Welkom bij het Dashboard MijnOverheid. Dit dashboard begeleidt u bij de implementatie van de BerichtenBox en/of Lopende Zaken van MijnOverheid binnen uw organisatie en biedt u inzicht in de status van het implementatietraject. Als gemeente vult u het dashboard in door met uw KING-account in te loggen. Voor niet gemeentelijke organisaties verstrekt Logius ServiceCentrum credentials voor toegang.

Het dashboard bestaat uit:

  • een vragenlijst met vijf onderdelen: Inventarisatie, Voorbereiding, Aansluiten Preproductie, Testen Preproductie en Aansluiten Productie. De bij KING en Logius bekende gegevens zijn vooringevuld.
  • een landkaart die inzicht geeft in de voortgang van de implementatie van MijnOverheid binnen uw gemeente. De landkaart is zichtbaar op de voorkant van de website. De vragenlijst kunt u alleen zelf inzien.

Aanwijzingen voor gebruik

  • De volgorde waarin u de vragenlijst invult bepaalt u zelf. Het is logisch om te beginnen bij stap 1.
  • Sla uw antwoorden tussentijds op.
  • Als u op verzenden klikt, worden uw antwoorden ter review naar Operatie NUP (gemeenten) of Logius (overige organisaties) gestuurd. U kunt uw antwoorden pas verzenden zodra alle vragen van een onderdeel zijn ingevuld.
  • Na de review door Operatie NUP of Logius wordt de voortgang gepubliceerd in de landkaart.
  • U kunt uw antwoorden wijzigen totdat u deze hebt verstuurd aan Operatie NUP of Logius ter review.

Over MijnOverheid
MijnOverheid is de persoonlijke internetpagina voor overheidszaken voor de burger. Op MijnOverheid kan de burger: 1) berichten van de overheid ontvangen in de Berichtenbox, 2) overzicht houden over zijn zaken met de overheid in het onderdeel Lopende Zaken en 3) zien welke gegevens de overheid van hem heeft geregistreerd in Persoonlijke Gegevens. Voor overheidsorganisaties is MijnOverheid een bouwsteen voor de ontwikkeling en uitbreiding van het mijn-domein binnen de eigen website. Meer informatie vindt u op de website van Logius.

Het Dashboard MijnOverheid is ontwikkeld door Operatie NUP (KING/VNG) en Logius.